Serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies na Twoim komputerze.
x
 Przebudowa przyszkolnych obiektów sportowych przy Zespole Szkół w Sulechowie.
Autor: Marek Maćkowiak

Projekt współfinansowany ze środków Funduszu Rozwoju Kultury Fizycznej, Ministerstwa Sportu i Turystyki. Inwestycję ujęto w Programie Rozwoju Bazy Sportowej Województwa Lubuskiego na lata 2008 - 2010 uchwałą Sejmiku Województwa Lubuskiego z dnia 21.09.2009 r.

Okres realizacji projektu: 31.01.2009 - 31.07.2010.

Wydatki całkowite, poniesione w ramach projektu: 1.878.372,65 zł, uzyskane dofinansowanie z budżetu państwa 500.000,00 zł.

Projekt jest realizowany przy Zespole Szkół w Sulechowie przy ul. Piaskowej 52, który obejmuje przebudowę boisk, budowę trybun, skoczni, bieżni, pochylni dla niepełnosprawnych, sieci kanalizacji deszczowej i linii kablowych oświetleniowych, przebudowę placów utwardzonych i ciągów pieszo- jezdnych. Całkowita powierzchnia przebudowy wynosi 11 419,5 m2. Nawierzchnia boiska to sztuczna trawa wypełniona piaskiem kwarcowym.

Boisko do piłki ręcznej o wym. 20 x 40, dodatkowo w osi wschód - zachód, wyznaczone zostaną innym kolorem trawy dwa boiska do koszykówki o wym. 26 x 14. Gabaryty boiska ograniczone krawężnikiem betonowym z nakładą elastyczną. Bieżnia czterotorowa o dystansie 60 m wykończona nawierzchnią poliuretanowo - kauczukową. Nawierzchnia bieżni ograniczona będzie krawężnikiem betonowym z nakładką elastyczną.

Skocznia do skoku w dal - rozbieg wykończony nawierzchnią poliuretanowo - kauczukową długości 30 m. Wybieg boczny wokół skoczni - nawierzchnia ze sztucznej trawy. Trybuny dwustronne z dwoma rzędami siedzeń na każda ze stron. Trybuny rozdzielone na dwa równe segmenty, usytuowane równolegle do boiska. Konstrukcja trybun żelbetonowa, przejścia między rzędami z kostki betonowej, krzesełka wykonane z polipropylenu. Pochylnie dla niepełnosprawnych zaprojektowano przy wejściu głównym i wyjściu ewakuacyjnym z budynku dydaktycznego.

Układ i dojazdów pozostaje niezmieniony. Do wszystkich wejść i wyjść ewakuacyjnych z budynku doprowadzona jest nawierzchnia utwardzona

Boiska przy Zespole Szkół w Sulechowie




































Newsletter

Bądź na bieżąco? Zapisz sie do newslettera!
 
Oficjalny serwis internetowy Urzędu Miejskiego Sulechów
wszelkie prawa zastrzeżone © 2007